Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Εν Δράσει

Έρευνα για το ραδιόφωνο


Συνεχίζοντας τις δράσεις της πρώτης υποενότητας "European School Radio" του σχεδίου δράσης «Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Εν Δράσει», οι μαθητές της Α τάξης συνέλεξαν τα αποτελέσματα από το ερωτηματολόγιο και τα παρουσιάζουν.

Στην περίπτωση που δεν εμφανίζεται κάνετε ανανέωση ή μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ
Εκπαιδευτική επίσκεψη στον ραδιοφωνικό σταθμό Κοσμοράδιο 95,1


Συνεχίζοντας τις δράσεις της πρώτης υποενότητας «European School Radio” του σχεδίου δράσης «Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Εν Δράσει», η ραδιοφωνική μας ομάδα επισκέφτηκε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Κοσμοράδιο 95,1» της Θεσσαλονίκης (https://www.cosmoradio.gr/sxetika) με σκοπό οι μαθητές μας να ζήσουν από κοντά την εμπειρία μιας ραδιοφωνικής εκπομπής και της λειτουργίας ενός ραδιοφωνικού σταθμού. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές πραγματοποίησαν ερωτήσεις και έλυσαν κάποιες βασικές απορίες για την λειτουργία του σταθμού. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την διοίκηση του σταθμού για την ευκαιρία που μας έδωσε να πραγματοποιήσουμε την επίσκεψη, την γραμματέα studio Μαρία Πανάγια για την επικοινωνία που είχαμε και τέλος τους υπέροχους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του ραδιοφώνου Γιώργος Τσεσμετζή και Άννα Κεφαλά για την ξενάγηση στους χώρους του ραδιοφώνου και για τις γνώσεις τους που μας προσέφεραν λύνοντας τις απορίες των μαθητών μας.


Η ιστορία του ραδιοφώνου
Μια παρουσίαση

Η παρουσίαση και οι σημειώσεις που την συνοδεύουν είναι το αποτέλεσμα μιας έρευνας που πραγματοποίησαν οι μαθητές της Α΄τάξης στα πλαίσια του προγράμματος Μια Νέα Αρχή Στα ΕΠΑΛ και της δράσης «Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Εν Δράσει – European School Radio». Μπορείτε να κατεβάσετε και τα δύο αρχεία από τους παρακάτω συνδέσμους και τα δύο αρχεία είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη παρουσίαση του θέματος.

Σύνδεσμοι για όσους έχουν λογαριασμό στην google.

ιστορια του ραδιοφωνου.pdf

https://drive.google.com/file/d/1Cm6Lt9bUEjmsJedDje_XQGpgC2Mmep7x/view?usp=sharing 

ιστορια του ραδιοφωνου ver1.ppsx

https://drive.google.com/file/d/1ycO-58gkzMRv0yone1wVE5guQm0ssxY5/view?usp=sharing 

και για όσους δεν έχουν λογαριασμό google.

https://e.pcloud.link/publink/show?code=VZ6UdhZVKtAzc1DgabMdorBdKTVu7Fq2NR7


Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Εν Δράσει
Ανακοίνωση


Είμαστε στην ευχάριστη θέση ως σχολείο να ανακοινώσουμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».
Η δράση θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας «NΟΗΣΙΣ», το οποίο στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού-Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ 2014-2020, έχει οριστεί υπεύθυνο για την υλοποίηση Σχεδίων Δράσης και Καλών Πρακτικών από το σύνολο των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας (Φ25α/1956/Δ4). (https://mnae.noesis.edu.gr/ ).

Το σχέδιο φέρει το όνομα «Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Εν Δράσει» και περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές ενότητες.
Στην πρώτη ενότητα με τίτλο “European School Radio” και με την βοήθεια του ίδιου του φορέα, οι μαθητές της Α’ τάξης με τη συνδρομή μερικών μαθητών της Β΄και Γ΄τάξης θα μάθουν :
✔Για την ιστορία του ραδιοφώνου παγκόσμια, στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη.
✔Τα είδη του ραδιοφώνου.
✔Την αρχή λειτουργίας του.
✔Το ραδιόφωνο ως ΜΜΕ.
✔Θα ενημερωθούν για το «European School Radio» (http://europeanschoolradio.eu/el ).
✔Θα δημιουργήσουν έναν ραδιοφωνικό θάλαμο (studio).
✔Και τέλος θα οργανώσουν μία ραδιοφωνική εκπομπή την οποία θα μεταδώσουν μέσα από την πλατφόρμα του «European School Radio».

Στην δεύτερη ενότητα με τίτλο «(Έ)νας (Π)αραπάνω (Α)ν (Λ)ειτουργήσουμε …όλοι ΜΑΖΙ» οι μαθητές της Α’ τάξης με την βοήθεια μερικών μαθητών της Β΄και Γ΄τάξης άλλα και με τη συμβολή εθελοντικής ομάδας διασωστών θα μάθουν :
✔Να εργάζονται αρμονικά μεταξύ τους αλλά και με τους διδάσκοντες για την επίτευξη κοινού στόχου.
✔Να αξιολογούν τα τυχόν ατυχήματα που μπορεί να προκύψουν αιφνίδια εντός και εκτός της σχολικής αίθουσας.
✔Να διαχειρίζονται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπου κάποιο άτομο απειλείται με θάνατο ή σωματική βλάβη.
✔Να παρέχουν πρώτες βοήθειες ώστε να σώσουν τη ζωή ενός θύματος , ν ανακουφίσουν τον πόνο ή να προλάβουν την επιδείνωση της κατάστασής του.
✔Να είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή.
✔Να καλλιεργούν τις δεξιότητες επικοινωνίας και συνεργασίας τους.
✔Να προβάλουν το έργο τους σε τρίτους με τρόπο δημιουργικό και αποτελεσματικό.

© 2017-18 Εσπερινό ΕΠΑΛ Σταυρούπολης